Attitude Festival Bacău 2018 este un proiect al Asociației culturale „Reverence” în parteneriat cu Teatrul Municipal Bacovia, Colegiului Național de Artă „George Apostu”, Centrul Internațional de cultură „George Apostu”, Ansamblul de dansuri populare „Busuiocul” Bacău.
„Attitude Ballet Competition” Bacău 2018, promovează tinerele talente din domeniul coregrafic, elevii care doresc să facă performanță, să se afirme pe scenă, să-și pună în valoare ompetențele artistice specifice următoarelor secțiuni: Dans Clasic, Dans Modern/Contemporan, Dans de caracter, Show Revue, Musical theatre/Producții, Dans popular românesc. 
De la dans clasic – la dans popular vom sarbatori Anul centenarului la cea de-a III a ediție „Attitude Ballet Competition” care se adresează tinerilor din învățământul vocațional și onvocațional, din școli de stat și private, din țară și de peste hotare, între 11-13 mai 2018.


Participă elevi din 15 școli reprezentative din ţară, din orașele Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, București, Cluj Napoca, Galaţi, Iași, Moldova,Ukraina, Italia.

Juriul este alăcatuit din:

Președinte:

Ileana Iliescu – artistă emerită, coregraf al Operei Naționale Iași

Membrii:

Eugenia Moroșanu – coregraf, director F.R.A.D Italia
Eugen Garneț – director al Liceului de Coregrafie din Chișinău
Octavian Popa – coregraf, solist la Opera Naţională Cluj Napoca
Katerina Torp – absolventă a școlii de balet din Helsinki, balerină Opera Nationala Cluj Napoca

Director festival profesor coregraf Baicu Simona

Evenimentul promovează tinere talente în domeniul coregrafic, educaţia prin artă a elevilor, încurajarea si motivarea celor care doresc performanţă în domeniu, să se afirme pe scenă, să promoveze limbajul coregrafic în spaţiul cultural băcăuan, în Moldova, în România.

Eveniment recomandat și susținut de Asociația Județeană de Dans Sportiv Botoșani – www.dansbotosani.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *